ČOKOLÁDOVÝ DORT S KÁVOU

Ingredience
korpus

4 vejce, špetka soli

250 g krystalového cukru

100 g oleje

100 ml teplé vody

250 g hladké mouky

1 vrchovatá lžíce kakaového prášku

1 vrchovatá lžička prášku do pečiva

1 lžíce rumu

náplň

kávový

další

rum

modelovací čokoláda

čokoládové zdobné obdélníky

čokoládové ozdoby

Postup

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej, vmícháme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, asi 40 minut). Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme, jednotlivé plátky pokropíme rumem a promažeme krémem. Nakonec pomažeme celý dort zvenku a dáme do ledničky ztuhnout. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme rozválenou modelovací čokoládou a ozdobíme boční strany čokoládovými zdobnými obdélníky. Nakonec ozdobíme čokoládovými nebo marcipánovými ozdobami či šlehačkou.

Inspirace receptu: www.mamincinyrecepty.cz